• Här är du:

INVIGNING: VINNARE OCH FÖRLORARE I SVENSK NATUR

Lördag 9 december kl13
Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2

Mäktiga havsörnsvingar har blivit en vanlig syn på himlen. Men luften fylls inte längre av lärksång. Allt fler gäss sprider sin spillning på stränderna. Allt färre starar kilar omkring i gräsen. Vargen är tillbaka i våra skogar. Förutom älg kan den i dag jaga vildsvin och dovhjort som ökat explosionsartat.

Följ med in i denna vackra fotoutställning som tar upp ett ämne som berör oss alla. Vår djurvärld förändras hela tiden. Några vinner, andra förlorar. Ibland beror det på oss, ibland på faktorer som vi inte råder över eller ens känner till.

34 fotografer som alla är medlemmar i föreningen Naturfotograferna har fotograferat bilderna i utställningen. Föreningen har verkat för fotoetik och naturvårdsengagemang sedan starten 1966. Med hänsyn och intresse för naturens motiv som utgångspunkt verkar föreningens medlemmar.

Visas på Västmanlands läns museum fram till 11 mars 2018.

En fotoutställning producerad i samverkan mellan föreningen Naturfotograferna och Naturhistoriska riksmuseet.

Startar: 2017-12-09