• Här är du:

FRUNTIMMERSFIKA - OLGA ANDERZON

: Söndag 4 mars kl 14
Plats: Pedagogen, Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2
Entréavgift : 80 kr/person. Begränsat antal platser. Föranmälan kan göras på tfn 021-39 32 22.

Välkommen på en härlig söndagsföreläsning med spännande berättelser om kvinnor ur länets historia följt av kaffe och kakbuffé.

Olga Anderzon

Kom och hör före detta hemslöjdskonsulenten Anna Karin Reimerson berätta om Olga Anderzon, handarbetslärarinnan vid Västerås flickskola som var drivande att bilda Västmanlands läns hemslöjdsförening 1916 för att sedan i nästan 40 år leda dess verksamhet.

"För västmanländsk hemslöjd har hon varit den banbrytande kraften; genom henne har den väckts till förnyelse och nu nått en utveckling, som väl ingen för ett 15-tal år sedan ens i sina djärvaste drömmar kunde ana" Så beskrivs Olga Anderzon i en artikel i VLT 1930.

Läs mer om Olga Anderzon på Kulturarv Västmanland.

Startar: 2018-03-04