• Här är du:

FOLKHEMMETS RUM

21.4 2018 - 19.8 2018

Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås

Folkhemmets rum är en fotoutställning från Nordiska museet som visas under våren/sommaren 2018 på Västmanlands läns museum. 135 bilder tagna av välkända svenska fotografer visar vardagsrum, kök, badrum och sovrum från folkhemsperioden 1930-1960-tal.

Kompletterat med några tidstypiska föremål ur länsmuseets egna samlingar, erbjuder vi en stunds tankeväckande nostalgi.

Varmt välkommen in!

Invigningsprogram 21 april

kl 13   Utställningen invigs av Niklas Ulfvebrand och Rebecca Svensson, kända från Folkhemsturen i Västerås. I samband med invigningen håller de ett kortare föredrag Att få rum - bostäder och folkhem i Västmanland, ca 30 min. Fri entré.

kl 14.30   ”Till livet” Vårpop med Västerås Folkkör. Popmusik i vår tid, från 1960-tal fram till idag. Fri entré.

kl 15.30   Folkhemstur light. Följ med på en tidsresa genom den moderna svenska historien i veteranbuss. Västerås är en perfekt spegling av denna tid och turen tar oss från de klassiska industriområdena i stadens centrum via en av Sveriges mest sanerade stadskärnor till välordnade funkisområden och monumentala miljonprogram.
Turen tar ca1,5 tim och vi samlas utanför entrén på Karlsgatan 2. Kostnad 250 kr. Förhandsbokning på www.bit.ly/folkhemstur_light

Startar: 2018-04-21