• Här är du:

PRIDE PÅ KARLSGATAN 2

Vem bestämmer hur du ska tänka?

Fredag 29 juni kl 10 -18
Karlsgatan 2, Västerås

Väljer du kärlek eller rädsla? Hindrar dina värderingar dig från att tänka logiskt? Missa inte denna heldag fylld av inspirerande, underhållande, normbrytande och tankeväckande föreläsningar och visningar på Karlsgatan 2. Dagen är ett samarbete mellan Region Västmanland, Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum.

kl 10 -12.30 Föreläsning – Från man till människa

Här ges möjlighet att ta del av en underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning. Lyssna till föreläsaren Sara Lund eller Claes Schmidt. Föreläsningen handlar inte om Claes som transvestit utan tar upp de normer, programmeringar och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. http://www.saralund.se/ Syftet med föreläsningen är att inspirera oss alla till att tänka nya tankar och få oss att förstå att verkligheten är det som pågår just nu. Frågor som kommer att beröras under föreläsningen. Vem bestämmer hur du ska tänka? Var det bättre förr, eller var det bara enklare? Kärlek eller rädsla, vad väljer du? Är du kvinna, man eller människa? Är jag onormal eller är det du som är ovan? Är jämställhet en kvinnofråga?

Arrangör: Region Västmanland. Drop-in, 100 platser tillgängliga.

kl 13  Qeervisning: For Fashion's Sake och KLÄDD

Porträtt och dräkt ur Konstmuseets samling där kläderna spelar roll. For Fashion's Sake visar samtida nordiskt mode på gränsen till konst. KLÄDD visar porträtt och dräkt ur Konstmuseets samling där kläderna spelar roll. Med normkritisk blick tittar vi på vad kläder och attribut gör för identitetsskapande. Vad är en kropp och vilka ideal styr hur vi klär den, då och nu?

Arrangör: Västerås Konstmuseum

kl 14 Lydia Wahlström och Erik Thorsell – Västmanländska normbrytare

Välkommen att lyssna på museipedagog Lena Engström Englin berätta om två normbrytare och rättighetskämpar från länet. Lydia Wahlström som var framträdande i den svenska rösträttsrörelsen och levde ett annorlunda liv än de flesta. Erik Thorsell som under mitten på 1900-talet var ledande i kampen för homosexuellas rättigheter i Sverige.

Arrangör: Västmanlands läns museum

kl 16 - 18  Föreläsning – Från man till människa

Arrangör: Region Västmanland. Drop-in, 100 platser tillgängliga.

Startar: 2018-06-29