• Här är du:

6 maj kl12-16
Västmanlands läns museum, Hörsalen, Karlsgatan 2, Västerås

Intresserad av bygdedräkter från Västmanlands län? Har du en komplett bygdedräkt, delar eller tillbehör att sälja? Vill du veta mer om hur din dräkt har komponerats? På bygdedräktsmarknaden kan du köpa och sälja bygdedräkter från länet, få tips och råd, se dräktutställning, titta på demonstrationer och få mer information.

Råd om bygdedräkter
Anna Karin Reimerson, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund ger råd om bygdedräkterna i Västmanlands län.

Folklig sömnad
Sofia Långström, Västerås, företaget Syfia syr bland annat överdelar till den kvinnliga Västerfärnebodräkten och gör sömnadsändringar på folk- och bygdedräkter.

Demonstration av skarvsöm
Ewa Larsson Koba, Västerås, demonstrerar hur man syr skarvsöm och inspireras av en teknik som återfinns i kjolväskor från Västerfärnebo socken.

INFORMATION TILL DIG SOM SÄLJARE

Du lämnar in de föremål du vill sälja dagen innan marknaden. Observera att ingen försäljningsprovision utgår.

Du kan lämna in hela och/eller delar till en bygdedräkt från Västmanlands län till försäljning. De föremål du lämnar in ska vara tydligt prismärkta.

Pla ts för in- och utlämning   Karlsgatan 2, Västmanlands läns museum, Västerås.

Inlämningsdatum   Fredag 5 maj kl 11.00-16.00.

Utlämningsdatum   Söndag 7 maj kl 13.00-15.00 (ej sålda varor).

Avgränsning   Enbart bygdedräkter från Västmanlands län.

Försäljningsfrågor   Susann Leval, telefon 070-22 22 470.

Bygdedräktsmarknaden är ett samarbete mellan Västmanlands hemslöjdsförbund, Västmanlands läns museum och Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening.