• Här är du:

 

Västerås Pride på Karlsgatan 2

 

 

Varmt välkommen och fira Västerås Pride på Karlsgatan 2 även i år! Följande program kommer att vara hos oss. Mer info om hela veckans program hittar ni här: https://vasteraspride.wordpress.com/schemaprogram/

 

Invigningsmingel

 

Torsdag 29 juni kl18-20
Karlsgatan 2
Fri entré

Västerås Pride har mingel på Karlsgatan 2 för alla som är intresserade; utställare, volontärer och besökare. Alla är välkomna och det är alkoholfritt, så ta gärna med familj och vänner. Vi bjuder på alkoholfri välkomstdrink och snacks.

Minglet öppnar kl. 18, där Västerås Prides arrangörer Anna & Jens kommer att hålla ett invigningstal. Sedan kommer även den fantastiska visartisten Tina Wilhelmsson att uppträda. Därefter är det öppet mingel och lite andra aktiviteter, så passa på att knyta nya kontakter och ställ frågor till arrangörerna och utställare.

 

 

FÖREDRAG: ERIC THORSELL

Vad gjorde Eric i Berlin? Svensk-tyska möten på 1930-talet.

 

 

Fredag 30 juni kl14
Karlsgatan 2
Fri entré

1932 reste järnbruksarbetaren och sexualupplysaren Eric Thorsell till Berlin för att studera vid Institutet för sexualvetenskap. Där knöt han kontakter med några av den tyska mellankrigstidens förkämpar för homosexuellas rättigheter, och inspirerades till att ta upp kampen också i Sverige.

Med sig hem till bruket i Surahammar fick han ett adresskort, med namn på 14 svenskar som kanske skulle kunna hjälpa till. Vilka var dessa män, och hur kom det sig att Eric behövde åka till Berlin för att få kontakt med dem?

Olov Kriström, bibliotekarie och queerhistoriker, håller ett föredrag om Eric Thorsells pionjäraktivism, diskreta nätverk, sexualpolitisk organisering och ett litet kort som berättar mycket.