• Här är du:

 

TISDAG 12:00 – SKAPAT. SLÖJDAT.

 

 

 

Tisdag 6 mars kl 12-12.30
Hörsalen, Karlsgatan 2, Västerås
Fri entré men begränsat antal platser. Förhandsboka på tfn 021-39 32 22.

 

En lunchserie i fyra delar som handlar om konsthantverkets och slöjdens möjligheter i Västmanland. Vilka förutsättningar finns för Konsthantverkare och slöjdare idag? Vilken inspiration finns att hämta i våra samlingar och hur ser framtiden ut för slöjden och konsthantverket? För dig som är intresserad av design, konsthantverk, slöjd och kulturhistoria.

 

6 mars kl 12 (Hem)slöjd – en tradition av skapande för nytta och nöje

Föremålsantikvarie Susanne Cassé från Västmanlands läns museum berättar om slöjden och slöjdarnas historia med nedslag i länsmuseets föremålssamlingar.

 

13 mars kl 12 Formbart

Frida Lundén, konstnär och formgivare, berättar om sin praktik och metoder men också om influenser och inspirationskällor.

OBS! Föreläsningen hålls i utställningen Abstrakt – Reflexioner från samlingen pga golvvård i Hörsalen.

 

20 mars kl 12 Slöjd är fiffigt, klurigt och smart

Susann Leval, länshemslöjdskonsulent på Västmanlands läns hemslöjdförbund resonerar kring begreppet slöjd då, nu och i framtiden. Om varför slöjd blir allt viktigare i vår samtid.

 

27 mars kl 12 Fritt och lustfyllt!

Berit Lundqvist, textilkonsulent Svenska kyrkan, berättar om Täcklebo Broderiakademi som är en förening som vill stärka samhörigheten mellan alla som broderar. De vill främja intresset för fritt och lustfyllt broderi och utgår ofta från traditionella broderitekniker och utvecklar det till ett alldeles eget broderi.