Lediga tjänster

 

Här kan du läsa vilka lediga tjänster som finns hos oss på Västmanlands läns museum.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några spontanansökningar eller praktikansökningar. De anställningar som går att söka läggs ut på denna sida.

 2018-04-27


Byggnadsantikvarie sökes

Har du utbildning inom det kulturhistoriska området med byggnadsantikvarisk inriktning? Är du intresserad av att arbeta självständigt och vara mycket ute i fält? Vi närmar oss vår högsäsong och behöver tillfälligt stärka upp vårt team. Det kanske är dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av löpande handläggning av olika bebyggelseantikvariska uppdrag samt arbete i projekt. I arbetet ingår rådgivning, antikvarisk medverkan, remisshantering samt inventering och olika utredningsuppdrag. Uppgifter att arbeta i externt och internt initierade projekt är en central del av verksamheten.

 

Om arbetsplatsen

Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Vi satsar på utveckling av verksamheten och nya arbetsformer, där bl.a. kulturmiljövården är integrerad i museets arbete. Länsmuseet är en del av Region Västmanland.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom det kulturhistoriska området med byggnadsantikvarisk inriktning. Du har kunskap om och erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete, såsom rådgivning, antikvarisk medverkan samt handläggning av bygglovs- och detaljplaneärenden. Erfarenhet av byggnadsinventering, projektledning samt arbete med GIS är meriterande. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift. Körkort krävs för tjänsten.

Vi ser att du som söker har förmåga att ta initiativ, kan samverka och skapa kontakt med människor. Du är tillmötesgående i ditt arbetssätt och har en vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för din uppgift, är van att fatta självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

 

Anställningsvillkor

Visstidsanställning i 1 år, heltid.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 17 maj 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Sök här:  http://web103.reachmee.com/ext/I019/791/apply?site=6&lang=SE&validator=353b1e8679877d15d8848601763645be&job_id=5044=SE&validator=353b1e8679877d15d8848601763645be&job_id=5044 

 

Kontaktpersoner

Carl-Magnus Gagge

Länsmuseichef

070-609 27 14

 

Anna Ahlberg

1:e antikvarie/projektledare

021-39 32 61

 

Ingrid Eriksson

Facklig representant DIK

021-39 32 70