Kraftverket - ett kulturhistorisk makerspace

Välkommen till Västmanlands läns museums kulturhistoriska makerspace! Kulturhistoria är allt som människor skapat genom historien, och allt som vi fortsätter skapa varje dag. I Kraftverket står du som besökare i fokus och i det här rummet kan du testa, experimentera, fundera och dela med dig till andra.

Du som besöker museet är välkommen att prova på de aktiviteter som finns i Kraftverket och ibland bjuder vi också in till evenemang. I rummet arbetar vi också med specifika grupper kring olika projekt. I Kraftverket vill vi vara modiga att prova nya saker, vara nyfikna på historien, utforska vår kreativitet och kanske uppleva annorlunda perspektiv. Det är ett rum i ständig förändring där du har möjlighet att påverka hur den förändringen ser ut.

Vi hoppas att Kraftverket ska bli en plats där just du känner dig välkommen, oavsett vem du är eller vad du vill. Där du har möjlighet att dela med dig av din nyfikenhet och kreativitet och kanske inspirera andra. Det är tillsammans vi gör Kraftverket till ett levande rum och fantasin är vår enda gräns!

Varje månad finns en gratis aktivitet som du kan göra när du har tid och lust. Nedan ser du vilka aktiviteter som är aktuella för året.

Välkommen in!

Fria aktiviteter

Januari – Vik pappersloppor

Kraftverket, museets kulturhistoriska makerspace. Foto Västmanlands läns museum
Kraftverket Foto Västmanlands läns museum
Kraftverket Foto Västmanlands läns museum