Barnlördag i Pedagogen

Människor har alltid drömt om att kunna flyga som en fågel. Kom och skapa fritt utifrån tema: flygplan!

Den drömmen blev verklighet när bröderna Wright uppfann flygplanet 1903 och idag kan vi flyga nästan varsomhelst i världen. Hur hade ditt flygplan sett ut om det var du som uppfann den? Kom och skapa fritt utifrån tema: flygplan

Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet! Här provar vi olika tekniker och material och i det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram med stöd av en vuxen. Utifrån varierande teman får varje barn möjlighet att utforska sin egna kreativa process och delta i ett kravlöst skapande. Konstverken man har skapat får man självklart ta med sig hem och det är alltid fri entré!

 

Bilden är ett svartvitt foto på fyra flygande Hansaplan. Flygplanen saknar täckt förarkabin, drivs av propeller och har två pontoner för att kunna landa på vatten. Alla plan bär loggan för svenska flygvapnet på kropp och vingar. Bilden är tagen från luften i nivå med planen. Två piloter syns i planet närmast på bilden varav en vinkar mot kameran. Piloterna är klädda i skinnmössor, skyddsglasögon och tjocka jackor.