Barnlördag i Pedagogen – Ett skepp kommer lastat

Barn och unga
Skapa ett eget skepp.

Ett skepp lägger till i Västerås hamn. Är det ett medeltida handelsskepp här för att köpa massa järn? Är det en ångbåt med semestrande dagsresenärer? Eller ett stort dieselfartyg här för att hämta en last motorer från ASEA? Är det kanske något helt annat? Det bestämmer du helt fritt. Skapa din egen båt och bestäm vad den bär på för last. Välkommen in att skapa fritt på temat ”Ett Skepp kommer lastat”.

Foto: Okänd fotograf, Västmanlands läns museum

Illustrationer: Annika Hirvonen

Barnlördag i Pedagogen

Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet! Här provar vi olika tekniker och material och i det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram med stöd av en vuxen. Utifrån varierande teman får varje barn möjlighet att utforska sin egna kreativa process och delta i ett kravlöst skapande. Konstverken man har skapat får man självklart ta med sig hem och det är alltid fri entré!

Skype

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥