Finissage: Hållbara rum

Under sista helgen för vårt stora utställningsprojekt Hållbara rum bjuder vi in besökare i alla åldrar till ett späckat program.

Det händer olika saker de två dagarna så läs programmet och kom gärna båda dagarna. Karlsgatan butik bjuder på nedsatta priser på produkter kopplade till utställningen Hållbara rum. Fri entré och drop in!

 

PROGRAM LÖRDAG

Kl 12-16 En byggnadsantikvarie från museet informerar och svarar på frågor. Ingen fråga om byggnadsvård är för dum så passa på! Du hittar henne på entrétorget.

Kl 12-16 Kom och se hur man drar om el i gamla lampor och få tips om el i äldre hus. Joel Ahlén, Ahléns el, visar och berättar. I verkstaden i utställningen Hållbara rum. Arrangeras i samarbete med Nätverket för byggnadsvård.

Kl 12-16 Sy julpåsar av återbrukade dukar och gardiner under ledning av Ewa Larsson Koba i Pedagogen, plan 2.  För alla som kan hantera en symaskin.

Kl 12-16 Norbergs Bergslags hemslöjdsförening visar hur du kan lappa, laga och stoppa dina kläder. I utställningen Hållbara rum.

Kl 12-16 Surahammars konst- och hantverksgille slår rep av trasor och gamla t-shirtar i utställningen Hållbara rum.

Kl 12-16 Västerås Retro ställer ut olika roliga retroteman, till exempel 50-60-70-tal, retrojul och dukningar och textilier i hörsalen. De bjuder även på flera korta föredrag om retroväxter, vintagekläder och loppistips. Tävla och gissa: Vilket föremål är bäst och varför? Gissa på olika föremål i en tipspromenad och vinn hållbara priser. Se detaljprogram på hörsalsdörren.

Kl 13 Västerås konstmuseum visar utställningarna Samhällets provrum – Lisa Torell och Teddy Sempinski – mosaikmästaren i Västerås. Hållbarhet och retro i kombination. Samling vid informationen.

Kl 14 Är återbruk en trend? Föreläsning med Eva Svensson som ska prata om olika begrepp (återbruk, återvinning, cirkulär ekonomi, mm), om vår historielöshet och lite framtidsvisioner. Fokus ligger på konsumtion i relation till det egna skapandet. Evas utgångspunkt är att utan att ta med konsumtionsfrågor är det inte relevant att prata om skapande som lösning. Eva kommer också berätta om Eskilstuna Folkhögskolas utbildning Recycle design som hon startade för 14 år sedan och om ReTuna där hon driver en butik, men också bland annat är guide och ReTunas representant i ett forskningsprojekt.

Kl 12-16 Utställningen Carbon ruins som även presenterades under Klimatmötet i Glasgow. Året är 2053. Carbon Ruins visar minnen från den fossila eran. Hur klarade vi omställningen? Hur engagerade sig människor? Vilka händelser var avgörande? En interaktiv utställning inlånad från Climaginaries, Lunds Universitet. Arr: Omställningsberättelser, Kulturutvecklarna region Västmanland. Visas i hörnan bakom informationen.

Hållbara rum produceras av Västmanlands läns museum i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund.
Utställningen Hållbart hemma är producerad av Sörmlands museum.
För tjejer av tjejer : ett hållbart Tiny house projekt som drivs av föreningen FLIKS med stöd av ABF, länsmuseet, RISE, Region Västmanland, Kungsleden, Arty, Återbygget, Nordikon, Hållbara hus, AME Västerås stad, Intressanta hus, Renta, Libergs Sweden AB och K-bygg.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Skype
Print

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥