Ny arkitekturguide: Västerås postmodernism

Event
Välkommen till lanseringen av den tryckta versionen av Arkitekturguide Västerås postmodernism. 

Arkitekturguide Västerås postmodernism handlar i första hand om Västerås centrala delar, men även andra områden finns med eftersom det byggdes mycket i hela staden under perioden. Guiden lyfter fram ett tjugotal platser och byggnader som berättar om en expansiv tid i Västerås historia under 1980- och 90-talet.

I guiden finns viktiga symbolbyggnader för tiden, såsom den första skyskrapan i centrala Västerås, VLT:s nya tidningshus och fackbiblioteket på Engelbrektsgatan. Bostadsmässor började bli vanliga under 80-talet, och guiden lyfter även fram bostadsmässan BO 90 i Västerås, som bland annat visade förnyelsen av Vallby centrum.

Arkitekturguide Västerås postmodernism är en uppföljare till Arkitekturguide Västerås modernism, som kom 2020. Båda arkitekturguiderna är framtagna i samarbete mellan Västerås stad, Länsstyrelsen i Västmanlands län och Västmanlands läns museum.

Målgruppen för guiden är arkitekturintresserade i alla åldrar.

Representanter från Västerås stad, Västmanlands läns museum och Länsstyrelsen Västmanland kommer att närvara vid lanseringen.

Arkitekturguiderna går även att läsa digitalt här Arkitekturguide Västerås postmodernism

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Skype
Print

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥