Workshop med Kulturarv Västmanland

Har du något du vill berätta för fler? Har du forskat eller dokumenterat kring ett ämne? Låt fler ta del av dina berättelser!

På Kulturarv Västmanland har du möjlighet att få ditt material publicerat om det handlar om länets kulturarv. Under vår eftermiddag tillsammans kommer vi att visa dig runt på webbsidan. Du kommer få lära dig att lägga in artiklar, bilder och skapa platser på Kulturarvskartan. Vi avslutar med fika och därefter får du själv testa att lägga in material. Efter dagen kommer du att ha kunskap att fortsätta själv hemma med att publicera ditt material på Kulturarv Västmanland.

 

Program


13:00 Presentation av Kulturarv Västmanland
Utbildning – Hur lägger jag in artiklar, bilder och skapar platser?
14:00 Paus med fika
Testa lägga in material. Personal finns på plats för att hjälpa dig. Obs! Ta med dig egen dator.

 

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt men det finns begränsat antal platser.

Anmälan sker till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se.

Svara på följande frågor i din anmälan:

  • Förnamn och efternamn
  • Mail
  • allergier/specialkost (vi bjuder på fika)

 

Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att namn och mail används för att skapa ett redaktörskonto på Kulturarv Västmanland. Det är helt kostnadsfritt att vara redaktör på Kulturarv Västmanland och du kan när som helst avsluta ditt redaktörskap.

 

Om Kulturarv Västmanland


Kulturarv Västmanland är en webbsida som samlar länets kulturarv digitalt. På www.kulturarvvastmanland.se kan du exempelvis läsa artiklar, bläddra bland bilder och lära känna platser genom Kulturarvskartan. Materialet kan handla om allt från föremål, personberättelser, specifika platser eller händelser. Från saker som hände förr till det som hände nyss. Vårt material kommer från flera olika källor. Detta gör att du kan hitta material från exempelvis museum, arkiv, föreningar och privatpersoner på ett och samma ställe. Alla kan bidra till vårt samlade kulturarv!

Kulturarv Västmanland drivs av Region Västmanland i samverkan med länets tio kommuner, Västmanlands läns museum och Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening.