Hej skolor, förskolor och fritidshem i Västmanland!

Dino Deluxe-utställning för barn på Länsmuseet i sommar

Är ni sugna på att träffa dinosaurier på länsmuseet i sommar? Den 20 maj flyttar ett gäng dinosaurier in på länsmuseet. Då visar vi lekutställningen Dino Deluxe som är baserad på Sarah Sheppards färgstarka, roliga och lärorika faktaböcker för barn.

Barn mellan 4-10 år kan hänga med på en fantasifull och lärorik resa bakåt i tiden till dinosauriernas tid. Här kan den som vågar uppleva något utöver det vanliga och samtidigt lära sig mer om dinosauriernas historia långt innan människornas tid på jorden.

Utställningen består av en lekfull dinosaurievärld med ett litet dinosauriebibliotek med böcker, en lekfull köttkiosk och en labyrint av skärmar med dinosauriefakta på. Dessutom finns det dinosaurier som barnen kan åka kana på eller klättra in i.
Dinohuset i Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu

Boka egen tid i utställningen

Dino Deluxe finns på museet mellan den 20 maj till och med den 20 augusti.

Barnutställningar.nu som producerat och byggt utställningen tillsammans med författaren och Bonnier Carlsen, jobbar läsfrämjande och bygger utställningar enligt devisen ”Leka, lära, läsa”.

Till utställningen finns också ett tillhörande inspirationsmaterial för pedagoger att ladda ner och arbeta med. Materialet är kopplat till skolplanen och går att jobba med före, under och efter besöket.

Ett tips till er som tänker besöka utställningen – läs gärna boken Dino Deluxe innan besöket för att öka er kunskap och förståelse. Barn besöker utställningen endast i vuxnas sällskap.

Då dinosaurierna är stora och rummet lite mindre så kommer det vara en begränsning hur många som kan vara inne och leka samtidigt. Därför behöver förskolor, fritidshem och skolor som vill besöka utställningen med en barngrupp anmäla sig i förväg. Att boka en egen tid innebär att ni har garanterad plats i utställningen under 45 minuter.

Tider som erbjuds är: kl 09.00-09.45, kl 10.00-10.45, kl 11.00-11.45 och kl 12.00-12.45.

Först till kvarn är det som gäller, så boka er plats redan nu.
Skicka mejl till [email protected] eller ring på tfn 021-39 32 22.

Under museets övriga öppettider och när utställningen inte är bokad så är den öppen för allmänheten.

Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu
Dino Deluxe. Foto: barnutstallningar.nu
Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥