Besök oss

Alltid fri entré!

Museets öppettider

måndag stängt

tisdag kl 10-17

onsdag kl 10-20

torsdag kl 10-17

fredag kl 10-17

lördag – söndag kl 12-16

 

>> Avvikande öppettider

Arkiv och bibliotek

måndag stängt

tisdag – torsdag kl 10-16

fredag-söndag stängt

Lunchstängt kl 12-13

27-29 december 2023 stängt 

Hitta till oss

Länsmuseets verksamheter finns på två olika platser. I museihuset Karlsgatan 2 i Västerås och föremålsmagasinet WestmannaArvet i Hallstahammar.

Inför ditt besök

För att ditt besök hos oss ska bli så bra som möjligt finns det några saker som är bra att tänka på.

Tillgänglighet hos oss

Vi vill självklart att länsmuseet ska vara intressant, roligt och givande för alla. Här berättar vi vilka möjligheter och begränsningar som kan finnas när du besöker museet.

Kraftverket

Välkommen till Kraftverket på Västmanlands läns museum – en oas av stillhet och återhämtning! Kulturhistoria är allt som människor skapat genom historien, och allt som vi fortsätter skapa varje dag. I Kraftverket står du som besökare i centrum, och här kan du inte bara reflektera över livet, begrunda dina intryck från museet eller bläddra bland böckerna, utan också ladda din mobiltelefon!

Karlsgatan Butik

I museibutiken på Karlsgatan 2 hittar du produkter för olika tillfällen och smaker för både stora som små. Här finns allt från lokalt hantverk och vackra vykort till intressanta böcker.

Karlsgatan Kafé

Välkommen till Karlsgatans Kafé, där vi erbjuder närbakat fika, smörgåsar och lunch, samt nybryggt kaffe och espresso. Njut av vårt utbud av goda bakverk och smakrika måltider i en avslappnad atmosfär. Oavsett om du vill ha en snabb kopp kaffe eller sitta ned för en lugn lunch, ser vi fram emot att välkomna dig. Karlsgatans Kafé - – en plats för enkel och god mat i trevlig miljö omgiven av konst och historia.

Upplev museet i 3D

Har du inte möjlighet att besöka oss på plats eller vill du se hur våra basutställningar ser ut innan du kommer till oss så har du nu möjlighet till det. Välkommen in och ta del av museets fem permanenta utställningar i en virtuell miljö!

Arkiv och bibliotek

I vårt arkiv och bibliotek kan du som besökare få ta del av mycket spännande från länets historia! Gamla tidskrifter, böcker, olika slags handlingar, brev, dagböcker och foton är exempel på vad som finns bevarat i vårt arkiv och bibliotek på cirka 1500 hyllmeter.

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥