Besök oss

Vi har alltid fri entré!

Museets öppettider

måndag stängt

tisdag, torsdag och fredag kl 10-17

onsdag kl 10-20

lördag – söndag kl 12-16

 

Arkiv och bibliotek

måndag stängt

tisdag – torsdag kl 10-16

fredag-söndag stängt

Lunchstängt kl 12-13

Hitta till oss

Museihuset Karlsgatan 2

Här hittar du länsmuseets utställningar, vår pedagogiska verksamhet, kulturmiljövård, kontor, konferans- och mötesrum samt vårt arkiv och bibliotek.

Inför ditt besök

För att ditt besök hos oss ska bli så bra som möjligt finns det några saker som är bra att tänka på.

Tillgänglighet hos oss

Vi vill självklart att länsmuseet ska vara intressant, roligt och givande för alla. Här berättar vi vilka möjligheter och begränsningar som kan finnas när du besöker museet.

Upptäck mer!

Upplev museet i 3D

Har du inte möjlighet att besöka oss på plats eller vill du se hur våra basutställningar ser ut innan du kommer till oss så har du nu möjlighet till det. Välkommen in och ta del av museets fem permanenta utställningar i en virtuell miljö!

Karlsgatan Butik

I museibutiken på Karlsgatan 2 hittar du produkter för olika tillfällen och smaker för både stora som små. Här finns allt från lokalt hantverk och vackra vykort till intressanta böcker.

Karlsgatan Kafé

I museihusets kafé serveras mat från à la carte menyn, smörgåsar och salladslådor. Dessutom har vi alltid gott kaffebröd, godbitar, ekologiskt kaffe och andra läckerheter.

Kraftverket

Besök gärna museets kulturhistoriska makerspace när du är på plats! I Kraftverket står du som besökare i fokus och i det här rummet kan du testa, experimentera, fundera och dela med dig till andra.