För skolan

Välkomna till Västmanlands läns museum! Hos oss kan förskolor och skolor uppleva den västmanländska historien i våra utställningar. Det går att uppleva dem på egen hand och det går att uppleva dem tillsammans med en av våra pedagoger i samband med bokade visningar.

För att kunna arbeta i det egna klassrummet finns det studiematerial i form av studielådor och faktablad som länsmuseet tillhandahåller.

Vår ambition är att väcka nyfikenhet och intresse för historien, att på ett lustfyllt sätt reflektera kring det som varit och se förhållandet mellan historien och vår samtid!

Testa dina kunskaper

Vad kan du om demokratins historia? Har du besökt vår utställning Folkrörelser, rösträtt och kamp kan du ha sett svaren där!

Boka skolvisning eller studielåda

Vi erbjuder fria visningar av våra fasta utställningar om Västmanlands historia för förskola, grundskola, gymnasium samt vuxenutbildning och SFI och även utlån av studielådor med olika historiska teman som kan användas självständigt. Du som lärare kan på ett enkelt sett se vilka utställningar och bokningsbara tider det finns att boka. Även museets studielådor kan bokas här.

Besök på egen hand

Har ni tillsammans med er förskola, klass eller fritids tänk att besöka oss på egen hand utan att boka en visning? Vad roligt! Här hittar ni några tips för att ert besök ska bli så bra som möjligt.

Berätta mer

Berätta mer är ett faktamaterial med kulturmiljöer som utgångspunkt, producerat av Västmanlands läns museum. Faktabladen ska kunna användas av lärare med olika ämnen och årskurser direkt i ert arbete.