För skolan

Välkomna till Västmanlands läns museum! Hos oss kan förskolor och skolor uppleva den västmanländska historien i våra utställningar. Det går att uppleva dem på egen hand och det går att uppleva dem tillsammans med en av våra pedagoger i samband med bokade visningar.

För att kunna arbeta i det egna klassrummet finns det studiematerial i form av studielådor och faktablad som länsmuseet tillhandahåller.

Vår ambition är att väcka nyfikenhet och intresse för historien, att på ett lustfyllt sätt reflektera kring det som varit och se förhållandet mellan historien och vår samtid!

Boka skolvisning eller studielåda

Vi erbjuder fria visningar av våra fasta utställningar om Västmanlands historia för förskola, grundskola, gymnasium samt vuxenutbildning och SFI och även utlån av studielådor med olika historiska teman som kan användas självständigt. Du som lärare kan på ett enkelt sett se vilka utställningar och bokningsbara tider det finns att boka. Även museets studielådor kan bokas här.

Rut-Ottar

Du kanske har stött på Rut-Ottar i våra utställningar om Västmanlands historia? En lite busig filur som ställer knasiga frågor och som berättar vad du som besökare kan göra hos oss. En morgon fanns Rut-Ottar bara här, nyfiken och frågvis. Ingen vet var hen kommer ifrån – kanske från någon av de västmanländska skogarna, från de djupa gruvschakten i bergen eller från någon åkerkant.

Nyhetsbrev för lärare

Nyhetsbrevet för lärare är för att du lätt ska kunna få information om våra utställningar, pedagogiska program och aktiviteter för skolor. Nyhetsbreven kommer när vi har något nytt viktig för just dig och dina elever. Vill du prenumerera på brevet och få veta när du och din klass kan besöka oss för nya aktiviteter?

Besök på egen hand

Har ni tillsammans med er förskola, klass eller fritids tänk att besöka oss på egen hand utan att boka en visning? Vad roligt! Här hittar ni några tips för att ert besök ska bli så bra som möjligt.

Berätta mer

Berätta mer är ett faktamaterial med kulturmiljöer som utgångspunkt, producerat av Västmanlands läns museum. Faktabladen ska kunna användas av lärare med olika ämnen och årskurser direkt i ert arbete.

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥