Bra att veta inför skolbesök på egen hand

Vad roligt att ni planerar ett besök på Västmanlands läns museum! Skolklasser är varmt välkomna att besöka museet tillsammans med sina lärare.

Här kommer några tips för er som har tänkt besöka museet på egen hand med din förskola, klass eller fritids utan att boka en visning. Allt för att ert besök ska bli så bra som möjligt.

Entrékostnad

Vi har alltid fri entré till museihuset och våra utställningar.

Föranmäl ert besök

För att göra ert och andra gruppers besök så bra som möjligt ser vi gärna att ni anmäler ert besök på förhand till informationen på tfn 021-39 32 22 eller [email protected]

Ansvar för gruppen

Medföljande vuxna ansvarar för och följer med elevgrupper till och med gymnasiet under hela besöket på museet. Var på plats i god tid för att möta elever som tar sig till museet på egen hand.

För allas trivsel

Museet är till för alla våra besökare och alla har rätt till ett trevligt besök. Prova gärna kläder och lek med föremål, men tänk på att inte störa andra och var rädd om våra utställningar. Oftast får du röra, men inte förstöra.

Äta egen matsäck

Egen matsäck får endast ätas på speciell plats, fråga våra museivärdar i Informationen.  För att skydda våra utställningar ber vi er att inte äta eller dricka i museets utställningar.

Garderob, toalett och förvaringsutrymme

Det finns toaletter, skötbord och garderober både på entréplan och på Plan 2. 

Rullstolar och barnvagnar

Besökare med rullstol och barnvagn kan ta sig runt överallt i museet.

Museivärdar

I museets information och finns museivärdar som gärna hjälper er om ni har några frågor under ert besök.

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥