Digiseum

Här hittar du Västmanlands läns museums digitala verksamhet. Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats – från museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum till våra olika kanaler i sociala medier.

Välkommen och upplev ditt länsmuseum digitalt!

Sök i våra samlingar

Här på DigitaltMuseum visar vi upp delar av vår stora samling av fotografier och föremål. Välkommen in!

Följ oss på promenad

Välkommen till museets ljudvandringsapp! En audiell app för ljudvandringar som både är gratis och tillgänglig dygnet runt. Ladda ner i din telefon och prova redan idag!

Digitala berättelser

Ta del av producerat material utifrån berättelser, föremål och fotografier från museets samlingar. Upplev fantastiska föremål, berörande berättelser och platser med historia i artiklar och filmer.

Läs vår blogg

Välkommen att följa livet bakom kulisserna på Karlsgatan 2 ur en arkivaries kanske något udda synvinkel.

Möt oss på Instagram

Välkommen till museet på Instagram! Här visar vi vad som händer bakom kulisserna, filmer från olika evenemang och foton och föremål från museets samlingar . Följ oss gärna!

Möt oss på Facebook

På vår Facebook-sida visar vi foton och föremål från museets samlingar och berättar vad som händer hos oss. Följ oss gärna!

Upplev museet i 3D

Välkommen in och ta del av museets fem permanenta utställningar i en virtuell miljö! Utställningarna handlar om Västmanlands historia från stenålder till millennieskiftet och du kan vandra runt i dem med hjälp av piltangenter eller mus.

Kulturarv Västmanland

Kulturarv Västmanland är din sökmotor till länets kulturarv. Där kan du hitta artiklar och bilder om allt från istiden till modern tid, om föremål till personberättelser. Eller varför inte upptäcka kulturspåren i vårt län via Kulturarvskartan? Västmanlands läns museum bidrar kontinuerligt med material till insamlingen. In och upptäck och bidra med material du med!

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥