Höstlov på museet

Riddardag, museet i mörker och spökigt höstlovspyssel i Pedagogen. Under höstlovet vecka 44 med start redan helgen innan bjuder vi in till en rad roliga och spännande aktiviteter. Passa också på att besöka våra aktuella utställningar och ta en paus i museikaféet. Nedanför hittar du alla aktiviteter samlade.

29 oktober kl 12-16 

Riddardag

Du kommer att få vara med om en riddarskola för barn med Riddarklubben från Livrustkammaren, det blir uppträdande och du får rita din egen vapensköld!

PROGRAM

Kl 12-16 Rita din egen riddarsköld.

Kl 12.30 Guidad visning med riddartema.

Kl 12.30 Riddarskola med Riddarklubben från Livrustkammaren. Du får lära dig allt som en ung riddare behöver veta – historisk bakgrund, rustningar och vapen, tips och tricks. Begränsat antal platser. De som förbokat har företräde. Lämplig från 4-12 år.

Kl 13.30 Gyckel

Kl 14.30 Guidad visning med riddartema.

FULLT! Kl 14.30 Riddarskola med Riddarklubben från Livrustkammaren. Du får lära dig allt som en ung riddare behöver veta – historisk bakgrund, rustningar och vapen, tips och tricks. Begränsat antal platser. De som förbokat har företräde. Lämplig från 4-12 år.

Anmälan krävs endast till riddarskolorna. Mejla barnets namn och ålder samt önskad tid till [email protected] Skriv Riddardag i ämnesraden.

Före, efter och mellan riddarskolorna finns möjlighet att prova rustning och bli dubbad för de barn som inte deltar i riddarskolan.

Allt som sker under dagen är kostnadsfritt!

 

 

1-3 november kl 10-12 och 13-15 

Spöklikt höstlovspyssel!

Kom och tillverka läskiga spök- och monsterfingerdockor!

Skrämmande kul i barnens kreativa rum Pedagogen en trappa upp.

Kostnadsfritt. Drop in!

 

 

2 november kl17.30, 18.15 och 19.00 

FULLT! Museet i mörker

Följ med på en spännande visning i nedsläckta utställningar! 

Tillsammans letar vi efter läskiga föremål och berättar historier om medeltiden och nya tiden. Alla får låna en ficklampa. För barn mellan 8-12 år.

Fri entré men begränsat antal platser, mejla barnets namn och ålder till [email protected] Skriv ”Museet i mörker” och den tid du vill ha i ämnesraden.

 

OBS! Länsmuseets utställningar är stängda för övriga besökare under dessa visningar. Medföljande föräldrar eller övriga besökare kan besöka Västerås konstmuseum medan visningarna pågår.

 

5 november kl 13-15 

Barnlördag i Pedagogen

Kom och skapa på temat robot!

Ibland måste man jobba tungt. Då kan man bygga en maskin som gör jobbet istället. Idag kan man bygga olika robotar som kan göra svåra och tunga jobb åt oss. Kanske även de jobb vi själva tycker är lite tråkiga? Vad hade du byggt för typ av robot och vad hade den gjort?

Barnlördagar i Pedagogen är barnens kreativa rum på länsmuseet! Här provar vi olika tekniker och material och i det egna skapandet uppmuntrar vi till att prova sig fram med stöd av en vuxen. Utifrån varierande teman får varje barn möjlighet att utforska sin egna kreativa process och delta i ett kravlöst skapande. Konstverken man har skapat får man självklart ta med sig hem och det är alltid fri entré! Drop in.

 

 

29 okt-6 nov under museets öppettider 

Filurjakten – fånga alla!

Under november har du möjlighet att fånga flera filurer men på olika dagar, det blir som ett uppsamlingsheat för er som är nya jägare eller som av annan anledning missat filurer tidigare under året.

Vad är Filurjakten?

Samla 3, 6 eller alla 9 filurer under 2022 och få ett fint pris vid jul!

Du kan fånga en filur när du deltar i olika aktiviteter på länsmuseet. Du får då ett klistermärke med filuren du fångat och sätter det på ditt samlarblad.

Håll utkik på länsmuseets sociala medier och på länsmuseets hemsida så missar du inte din chans att fånga Hjärtrud, Drak-Ulla, Öransson eller någon annan filur!

Allt material du behöver för att vara med i Filurjakten får du helt gratis från våra kompisar i Informationen.

 

>> Här kan du se alla datum för de olika filurerna!

 

 

 

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥