Demokrati pågår – skola

Demokratin är fantastisk men komplicerad! Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. Det är vi tillsammans som kan göra den bättre och starkare. Hur blir ett land demokratiskt? Och hur håller man ett demokratiskt samtal?

Utställningen Demokrati pågår erbjuder en bred introduktion till demokrati som begrepp och levnadssätt. Vi får också följa demokratins utveckling i Sverige och ta del av personliga öden och berättelser under resans gång. För demokratiska beslut krävs samtal- men hur blir ett samtal egentligen demokratiskt? Demokrati pågår är anpassad för barn i åldrarna 9 till 12 år.

Visas på Västmanlands läns museum mellan 17 september 2022 – 12 februari 2023.

 

Utställningen är producerad av Forum för levande historia.

Demokrati pågår Foto: Martin Skoog
Demokrati pågår Foto: Martin Skoog

Boka visning/workshop

Mellan 27 september 2022 och 9 februari 2023 finns möjlighet att boka visning och workshop av utställningen tillsammans med pedagog. Målgrupp: Mellanstadiet. Tidsåtgång: ca 1,5 timme.

Besök på egen hand

Vill ni besöka Demokrati pågår på egen hand utan att boka en visning med en museipedagog? För att göra ert och andra gruppers besök så bra som möjligt ser vi gärna att ni anmäler ert besök på förhand. Mer tips inför ert besök hittar ni via länken.

Skolmaterial

För er som inte har möjlighet att besöka utställningen på plats så finns det ett digitalt klassrum på Forum för levande historia med material för åk 4-6. Med hjälp av materialet kan du jobba med att stärka förståelsen för demokratins värden och förutsättningar samt förmågan till att bidra i ett demokratiskt samtal hos dina elever.

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥