Min altan

” Som i vuxen ålder inflyttad Västmanlänning, så finns alla mina favoritplatser från min barndom och uppväckt i andra län. Jag växte upp i en miljonprogramslägenhet i en förort till Stockholm, och på sommarlovet så var jag mycket i min mormors sommarstuga.

Så jag har alltid velat bo i ett eget hus, där man bara kan öppna en dörr och mer eller mindre kliva rakt ut i naturen, ju mer grönt som finns i närheten desto bättre.

Så en plats i Västmanland jag tycker väldigt mycket om är min egen altan och utsikten från den. Garageväggen vid den täcks helt av en grön klängväxt, och ungefär 20 meter därifrån på tomten så står tre stora hängbjörkar och en gran. När vinden blåser så rör sig grenarna i björkarna som ett grönt vattenfall till ett prasslande och rinnande ljud.

Då kan jag sitta och titta på rörelsen och lyssna på ljudet från vinden och bladen i flera minuter, och njuta av att bara finnas till. En upplevelse som för mig är otroligt avslappnande och rogivande. Så på sommaren sitter jag så ofta jag kan på min altan, gärna med en kopp kaffe, gott fika och en god bok.

Därför är min altan min favoritplats i Västmanland.”

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥