26 gosedjur som var med på Gosedjursläger på museet på Kramens dag den 21 januari.

Gosedjursläger på museet

Kramens dag firades lite extra mjukt den 21 januari med ett Gosedjursläger på museet! 26 gosedjur i olika storlekar fick uppleva museet när inga andra var på plats. Vad gjorde de egentligen? Ta del av höjdpunkterna och upplev gosedjursglädjen när vi blickar tillbaka på detta speciella läger. Vi har försökt fånga alla på bild men vissa var lite blyga och höll sig gömda när kameran kom fram!

”Åh, så roligt vi har haft!” utbrast alla 26 gosedjuren i kör när det var dags att säga farväl efter museets gosedjursläger. Lägret startade efter stängning på Kramens dag i söndags den 21 januari. Vi började med samling och lite lära-känna-lekar och ganska snart var stämningen på topp. Alla vågade prova på olika aktiviteter i utställningarna och hittade nya vänner. Vi blev imponerade av hur omtänksamma och snälla alla var mot varandra, men det är klart – är man ett kramdjur så är man.

Här ser vi delar av gosedjursgänget ledas genom utställningarna av Husmusen. Bakom ser vi Vargen, Folke, Nalle, Lilleman, Nalle, Rex, Emma, Banga, Teddy, Apis och Simba.
Emma och Vargen testade på vävstolen. Det var lite svårt och man kunde trassla in sig i alla snören!
Vilka busungar gömmer sig här i hamnen? Jo, det är ju Vargen, Husmusen, Hotes, Kinder, Draken, Tjuris, Sam, Redgie 2 och Grönis.
Redgie 1 lekte kurragömma i rågtunnan!
Minionis hittade det perfekta gömstället vid kyrkan.

Mat serverades i museets medeltidsutställning men några lyckades faktiskt fiska upp sin egen mat. Toabesöken klarades av på stång i vägg även om det var svårt att hålla balansen och inte ramla ner. Att torka sig med en rövskrapa i rumpan var inte så kul, några föredrog halm och mossa.

Redgie 1, Tjuris och Hotes fick mumsa på lite blandade grönsaker i medeltidsutställningen.
Här sitter nallegänget och fiskar sin middag! Vid fiskespöet ser vi Simba och bredvid honom sitter Teddy, Nalle, Lilleman och Nalle.
På medeltidens toalett ser vi Redgie 2, Älgen, Simon och Draken sitta och balansera.
Maja Gräddnos hittade till fisken i nätet! Akta så att du inte trillar ner!
Här ser vi Grönis testa brynjan! Och oj vad tung den är!
Baba och Simba provade hattar vid kyrkan! Skoj!
Här ser vi Husmusen, Banga, Rex och Folke spela en omgång av Hnefatafl. Vem som vann? Vi kan avslöja så mycket att det var någon som är blå...
Kinder och William fick lite frön från tanten i handelsboden. Och Kinder blev glad när han även fick ett ägg! Var det gjort av choklad?

Bara en av lägerdeltagarna, Baba, var tillräckligt stor för att klara av vikten från kungakronan, som väger lika mycket som Sveriges riktiga kungakrona från 1500-talet – 1715 gram, så han fick bli lägrets kung. Det var han värd, han var så snäll och tog hand om de som var mindre och lite blygare.

Baba var tillräckligt stor och stark för att bära den tunga kungakronan! Har du provat den?

Trötta och nöjda somnade alla tillsammans i tonårsrummet i museets 70-talslägenhet. Några sov i sängen och de andra i fåtöljerna. Men vänta nu, var tog Apis vägen?! Busigast på lägret var nog just Apis som med sina långa armar och ben kunde klättra upp lite överallt. Nåja, till slut somnade alla sött och fick en lugn natt på museet.

Här ligger ett helt gäng och sover. Vi ser Tjuris, Hotes, Emma, Nalle, Älgen, Grönis, Redgie 2, Sam, Simon, Nalle och Lilleman. Sov gott!
I en av fåtöljerna insvepta i en filt ser vi Simba, Minionis, Kinder, Banga, Teddy, och William mysa. Sov gott!
Och här ser vi resten av gänget ligga i den oranga stolen. Baba, Draken, Rex, Folke, Maja Gräddnos och Redgie 1. Sov gott!
Vi tyckte väl att det var någon som saknades. Apis klättrade upp på klädhyllan och somnade gott där. Sov gott Apis!

Vi upptäckte att ett helt gäng smet upp på kontoret på morgonen. Där hittade några museichefens skrivbord och de tyckte det var jätteroligt att provsitta hennes stol och smutta på hennes kvarglömda te. Husmusen blev lycklig när hon hittade andra möss, både i utställningarna och på kontoret! En kopiator väckte stor glädje. Att fotografera rumpan, eller till och med hela kroppen, i den var otroligt kul!

Här leker Simba, Grönis och Nalle att de bestämmer över museet! Viktiga saker ska göras och fler gosedjursläger ska planeras.
Husmusen hittade en kompis! En till mus!
Folke hittade ett fint gömställe! Tittut!
Här har vi några riktiga busfrön! Nalle och Sam hittade kopiatorn och tog några selfies!
Nalle tog en bild på sin söta lilla rumpa!
Sam ville ta en helkroppsbild! Lite trångt var det men det var det värt! Vilken urtjusig bild.
Draken gick vilse på kontoret men fick hjälpa av Rut-Ottar att hitta tillbaka.

Lägrets andra dag var det lite mindre tjo och tjim för att alla var så trötta. Då var det skönt att få åka häst och vagn, men någon provade också på att åka sparkbil. Att sjunga karaoke var kul, men det var ännu roligare att titta på de som sjöng och att gå på bio och se gamla svartvita historiska filmer. 

Redgie 2 var dagens stjärna och sjöng för sina kompisar från scenen i Folkets park. Skoj!
Publiken var imponerade av sången! Vi ser Baba, Rex, Draken och Simba heja på! Uppklädda i tjusiga hattar.
Några i gänget hamnade framför bion i Folkets park. Skönt efter en busig natt! Här ser vi Tjuris, Teddy, Banga, Grönis, Rex, Hotes, Emma, Redgie 1 och Simon. I bakgrunden ser vi Baba som försöker smyga i väg utan att synas på bild!
Någon som inte var trött var Apis. Han hade full rulle!
Här ville hela gänget vara med och åka häst och vagn! Banga fick styra hästen.
Redgie 2, Sam och Älgen testade på fängelsehålan. Även William var på plats men duckade precis när vi tog kortet!
Apis gillade svärdet i medeltiden!
Ett helt gäng lyssnar på berättelser! Maja Gräddnos, William, Kinder, Nalle och Nalle.
Bästisarna Nalle och Lilleman som även var äldst i gänget, testar spelet i Modärna tider.
Finns det några fiskar därnere undrar Nalle?
Baba vågade kika in hos trollen.
Baba lyssnade på berättelsen om Sankt Göran och draken!

Med dessa minnen avslutar vi detta gosedjursäventyr och ser fram emot framtida kramfyllda stunder!

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥