Hållbara rum – en utställning, en verkstad och ett Tiny House

Länsmuseet bjöd in alla nyfikna, renoveringssugna, kunskapstörstande, slöjdintresserade och hållbarhetssökande till vårt största utställningsrum Traversen  från november 2020  till november 2021. Utställningen var en del av ett arbete i den publika enheten utifrån temat Hållbarhet, där vi bland annat undersökte olika sätt att skapa kunskap tillsammans med besökare och olika grupper från civilsamhället.

I en del av utställningen gick det att följa ett gäng kreativa kvinnor och personer som identifierar sig som kvinnor som byggde ett Tiny House på plats. Föreningen FLIKS (Folkbildning för kreativt skapande) bjöd in till kurser för att bygga huset. Nedan hittar du en länk där du kan ladda ner en rapport och läsa mer om den processen.

I en annan del av utställningen inspirerades besökaren i utställningen Hållbart Hemma från Sörmlands Museum som handlade om slöjd, byggnadsvård och bra materialval i vardagen. I anslutning till projektet delade också duktiga hantverkare och föreläsare av olika slag delar med sig av sin kunskap och sina metoder. 

Hållbara rum producerades av Västmanlands läns museum i samarbete med Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Utställningen Hållbart hemma är producerad av Sörmlands museum.

För tjejer av tjejer : ett hållbart Tiny house projekt som drivs av föreningen FLIKS med stöd av ABF, länsmuseet, RISE, Region Västmanland, Kungsleden, Arty, Återbygget, Nordikon, Hållbara hus, AME Västerås stad, Intressanta hus, Renta, Libergs Sweden AB och K-bygg.

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥