Dino Deluxe

Vill du träffa långhalsar, klättra på triceratops och stå öga mot öga med den skräckinjagande Tyrannosaurus Rex? Då ska du komma till oss på länsmuseet sommaren 2023! 

Den 20 maj flyttar ett gäng dinosaurier in på länsmuseet. Då visar vi lekutställningen Dino Deluxe, baserad på Sarah Sheppards färgstarka, roliga och lärorika faktaböcker för barn. Här bjuds alla mellan 4 till 10 år in för att hänga med på en fantasifull och faktafylld resa bakåt i tiden till dinosauriernas tid. Här kan den som vågar, uppleva något utöver det vanliga och lära sig mer om dinosaurier och historia innan människornas tid på jorden.

”För länge, länge sedan på samma plats där du är nu, såg allt väldigt annorlunda ut. Det fanns inga hus, inga bilar, inga hundar och ingen glass. Det fanns inte ens några mammor, pappor eller små barn. Och det var en himla tur det! För det fanns nämligen massor av… DINOSAURIER!” 

Så börjar boken ”Dino Deluxe” av författaren och illustratören Sarah Sheppard. Hennes böcker om dinosaurier har blivit favorit bland många barn med sitt lekfulla och roliga faktaberättande.

Utställningen består av en lekfull dinosaurievärld med bland annat flera dinosaurier, ett litet dinosauriebibliotek, en köttkiosk, en labyrint av skärmar med dinosauriefakta på. I den lekfulla utställningen bjuds barnen in att åka rutschkana i en Stegosaurus, klättra på en Triceratops eller klappa en Diplodocus. Och den som vågar kan även stå öga mot öga med kungen av skräck – den köttätande dinosaurien Tyrannosaurus Rex!

I utställningen finns även flera böcker om dinosaurier att läsa. Ett tips till alla föräldrar som tänker besöka utställningen tillsammans med sina barn är att gärna läsa boken Dino Deluxe innan besöket för att öka kunskap och förståelse. 

Då dinosaurierna är stora och rummet lite mindre så kommer det vara en begränsning hur många som kan vara inne och leka samtidigt. I den här utställningen gäller även lek tillsammans med vuxna.

Utställningen Dino Deluxe är producerad av Barnutställningar.nu i samarbete med Bonnier Carlsen och Sarah Sheppard.

 

Obs! Förskolor, fritidshem och skolor som vill besöka utställningen med en barngrupp behöver anmäla sig i förväg. Läs mer här!

Pressbilder

Dinohuset i Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu
Dino Deluxe. Foto: barnutstallningar.nu
Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu
Dino Deluxe Foto: barnutstallningar.nu

Tack för ditt bidrag till Älskade Västmanland! ♥